WWW.CONTAINER-HUREN.TOPLINK.BE
Home - Minicontainer huren

 Verhuur minicontainers

Minicontainer huren

Een minicontainer is een kunststof container met twee wielen zodat deze gemakkelijk te verplaatsen is.

Minicontainers zijn eigenlijk bedoeld voor het opslaan van huishoudelijk afval. Nu worden deze minicontainers ook regelmatig gebruikt bij bedrijven door zijn handig gebruik en lage kosten om aan te kopen.

Gebruikt u minicontainers om afval te scheiden, dan is het handig om verschillende kleuren te kiezen.

Er bestaan minicontainers in verschillende soorten en maten. Meestam zijn ze meter hoog. Het uitzicht van de minicontainers is wettelijk vastgelegd.

In België en Nederland bezitten gezinnen twee minicontainers: een groene minicontainer voor groenafval en een grijze minicontainer voor restafval. De minicontainers worden om de twee weken geleegd. De ene week de minicontainer met groenafval en de volgende week de minicontainer met restafval.

Afmetingen minicontainer

Meestal heeft men minicontainers van 50, 140 of 240 liter.

minicontainer huren verhuur minicontainer containerreiniging

Bepaalde gemeentes hebben een minicontainer voor papier en karton en één voor groenafval en restafval samen. Er zijn gemeentes met minicontainers met twee compartimenten, om zo groenafval en restafval te scheiden. In Vlaanderen wordt doorgaans alleen voor gft-afval een minicontainer gebruikt.

Voor mensen die de minicontainer naar boven moeten verplaatsen, zijn er minicontainers gemaakt met aan beide zijden drie wielen. Voor mensen die problemen hebben met openen van een minicontainer is er een beugel voorzien op de container. Minicontainers zijn soms voorzien van een chip om zo bij het ledigen het gewicht te bepalen en zo de kosten te berekenen.

Plaatsen minicontainer

De minicontainers dienen op de rand van het voetpad geplaatst te worden met het handvat en wielen naar de baan gericht. Bij vuilniswagens met een grijparm dient de minicontainer worden neergezet met het handvat en de wielen van de weg afgekeerd. Strikt gezien kan men een boete krijgen voor het te vroeg buiten plaatsen van de minicontainer. De mensen plaatsen hun minicontainer de avond vooraf al buiten, gezien het vroeger uur van ophaling.

tweedehands laptop - elektrische fiets - hoofdrekenen - trampoline test - vouwfiets kopen - motorhome kopen - dakkoffer kopen
 webdesign